София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Конгресът на Младежите на ЕНП прие единодушно резолюция на МГЕРБ

Организацията бе представена от Драгомир Младенов

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Младежката организация на Европейската народна партия гласува единодушно в подкрепа на текст на резолюция, предложена от Младежи ГЕРБ. Документът на тема "Ускоряване на навлизането на суперкомпютрите в ЕС" бе приет на конгреса на организацията в Атина, където МГЕРБ бе представена от Драгомир Младенов от софийската структура.

"Суперкомпютрите могат да имат изключителна добавена стойност за редица сфери като икономиката, бизнеса, здравеопазването. За младите хора е много важно Европа да е на водещо място по тяхното развитие и внедряване, включително по предоставяне на достъп до ползите от тях на малкия и среден бизнес," обясни Младенов.

Именно поради тази причина от МГЕРБ решават да предложат тази резолюция, която е и в подкрепа на вече предприетите редица позитивни стъпки в тази посока от комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.