София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Константин Михайлов е приет в Залата на славата в хокея

Той е първият българин в Залата на хокейната слава

5 годиниСпортни 4 Боряна Райчева

Бившият вратар на националния отбор по хокей Константин Михайлов става първият българин, приет в Залата на славата в хокея, съобщи българската федерация. Той е бил информиран за жеста от президента на международната федерация (IIHF) Рене Фасел, който му се е обадил по телефона, за да му съобщи новината и да го поздрави.

Игралият на 28 Световни първенства за мъже Константин Михайлов ще бъде гост с цялото си семейство на церемония по приемането му в Залата на Славата по време на Световното първенство в Словакия в края на месец май. Той ще е единствения засега българин, приет в Залата на хокейната Слава, а България става едва осмата страна с играч, приет в Залата. Най-много са състезателите от Канада и САЩ. В списъка са още играчи от Русия (включително СССР), Швеция, Финландия, Словакия и Чехия.