Гледай
на живо

Корнелия Нинова: Цинизъм е трайното заселване на бежанци у нас

От БСП искат проекта за бюджета догодина

Корнелия Нинова: Цинизъм е трайното заселване на бежанци у нас Правителството залага етническа промяна на България с трайно заселване на бежанци в българските общи... thumbnail text

Правителството залага етническа промяна на България с трайно заселване на бежанци в българските общини и назовава тази политика като решение на демографския проблем у нас, а това е висш цинизъм, заяви на пресконферения лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че досега правителството на Борисов е било безсилно да се справи с проблема.

„Председателят на Сдружението казва ,че по нормативни документи тази роля ще бъде поета от общините. Министерски съвет приемал ли е такова решение или му е наложено отвън“, заяви ощв Корнелия Нинова.

От БСП попитаха и кой е този европроект и защо общините ще трябва да уредят и поемат битовото заселване на тези бежанци.

В тази връзка от левицата са задали въпрос до министъра на финансите кои общини са предоставили такива пилотни проекти и кой е източникът на тяхното финансиране и настояват министърът Владислав Горанов да им предостави проект за бюджет за догодина.