София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Корнелия Нинова гневна за сделката с „Дупката“ във Варна

Намеква, че ГЕРБ финансира атаките срещу нея

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова сподели в социалните мрежи подозренията си, че  премиерът Борисов и ГЕРБ финансират вътрешнопартийната опозиция срещу нея. В свой пост във Фейсбук публикация тя свърза така наречената подписка на 50-те срещу назначаването на изпълняващия длъжността главен редактор на в. "Дума" Йордан Мичев и отпуснатите на вчерашното заседание на правителството 43,2 милиона лева за т. нар. "Дупка" на Георги Гергов във Варна. Вчера 50 депутати и партийни членове и 12 бивши и настоящи журналисти от „Дума“ излязоха с подписка срещу новия главен редактор на партийния вестник, назначен с личното одобрение на Нинова. Повечето от подписалите отдавна критикуват действията на собствения си лидер. А червеният бизнесмен Георги Гергов е  един от основните водачи на анти-Нинова лобито в БСП.

Припомням, че на заседанието си в сряда правителството отпусна 43,2 милиона лева от бюджета, с които община Варна да закупи терена в центъра на града известен като "Дупката". Теренът е по-малко от три декара и е собственост Георги Гергов. Отпускането на милионите за сделката, които идват от бюджета, респективно от събраните данъци, стана възможно след като преди дни варненските общинари гласуваха общината да придобие дружеството ЦУМ-Варна, чийто актив е въпросният терен от 2915 квадратни метра. Теренът „Дупката“ в момента се използва за платен паркинг.

В публикацията си Корнелия Нинова директно посочва, че кабинетът на Борисов е платил с парите на българските данъкоплатци над 4 пъти по-висока цена от реалната стойност на 3-те декара в центъра на морската столица. Ето цялата публикация на Нинова във фейсбук:

Равносметката за днес: ГЕРБ отхвърлиха предложението ни да гласуваме закона за личната помощ. Внесохме го отдавна в Народното събрание. Майките на деца с увреждания го чакат в палатките повече от пет месеца. За тях няма пари. Но правителството на Борисов не изчака и пет дни от решението на ГЕРБ Варна и днес даде 43 млн. лева от парите на всички българи на един - Георги Гергов за "Дупката" във Варна (казват, че оценката била 10 млн). И съвсем "случайно" се появи подписка, начело с Гергов, срещу Изпълнителното бюро на БСП заради смяната на изпълняващия длъжността главен редактор на в. "Дума". Интересна подписка от претендиращи да бъдат крайни левичари, кандидати за постове и тежки олигарси. Изводите са за вас. За нас остава волята да продължаваме напред.