София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Корнелия Нинова с критика във Facebook

Според нея президентът дава златен шанс на правителството

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

По примера на американския президент Доналд Тръмп, който превърна в мода изказването на мнение през социалната мрежа, лидерката на българските социалисти Корнелия Нинова също изрази мнение в Интернет.
„Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на България от авторитетни европейски издания. Британският вестник "Гардиън" и немският "Ди цайт" ни определиха като най-корумпираната страна в Европейския съюз, която застава начело на председателството. Започнахме 2018 г. с негативния анализ на френския "Журнал дю Диманш", който пише: “Корупцията в България е ендемична. Корупцията е навсякъде". 
Това пише Нинова в профила си и допълва, объщайки се към Борисов:
„Този път оценките не са от "лошата" БСП, която иска да ни изложи пред Европа. Те са от сърцето на Европа, от най-големите в ЕС - Германия, Франция, Великобритания. Защо мълчите, г-н Борисов. Вие имате огромно влияние в европейските столици. Отговорете на тези обвинения към страната ни. Сигурно няма да го направите и причината е описана в "Ди Цайт": "корумпирани, но послушни" 
Според нея приетият от правителството антикорупционен закон предизвиква единствено смях в европейските очи и шансът този смях да бъде спрян и ние да излезем достойно от така създалата се ситуация, тя вижда решението на президента да върне закона.
„Президентът Радев дава златен шанс на правителството и мнозинството в НС с ветото върху антикорупционния закон. Здравият разум и истинското желание за борба с корупцията да надделее. Подкрепата за ветото би било само една стъпка в правилната посока. Втората би била да се чуят аргументите на БСП при вота на недоверие за корупцията на правителството на Борисов. Не се ли справим с корупцията, не можем да решим нито един от другите проблеми - бедност, здравеопазване, образование, демография. Или всички осъзнаваме това и променяме нещата, или правителството на Борисов ще ни тегли все по-надолу”, заяви  още лидерката на БСП.