София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Костадин Чакъров: Горбачов трябваше да бъде разстрелян

Бившият съветник на Тодор Живков разказа, че той е знаел за свалянето си

6 годиниПолитика 18 Боряна Райчева

Михаил Горбачов трябва да бъде съден и разстрелян. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ Костадин Чакъров, бивш съветник на Тодор Живков. Според Чакъров Горбачов е предал страната си и социалистическата система и е трябвало да се намери човек в Русия, който да го застреля и да спре това.

Съветникът на Живков разказа, че бившият генерален секретар на БКП и държавен глава в продължение на 35 години е знаел за свалянето си на 10 ноември, но не искал да се противопостави, за да не потопи страната в кръв и понеже е смятал, че не може да се бори едновременно срещу Москва и Вашингтон.

Според Чакъров обвиненията срещу Тодор Живков са били абсолютно скалъпени, а наследникът му Петър Младенов го е изнудвал да се признае за най-големия престъпник.

БСП се изроди в партия, която защитава само интересите на върхушката, а не на българския народ, каза още бившият съветник на Тодор Живков.