София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Костов: Взели сме всички мерки при евентуална заплаха

„Координацията с колегите от армията е на добро ниво“

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В момента към страната няма регистрирана конкретна заплаха от терористичен акт, потвърди отново главният секретар. „В контекста на повишения потенциален риск във всички страни от ЕС, сме взели всички необходими мерки и при регистриране на каквато и да е заплаха, независимо от нивото й на достоверност, ще реагираме адекватно“, допълни Костов и препоръча хората да не изпадат в безпричинно чувство на безпокойство.

Министър-председателят Бойко Борисов, министър Николай Ненчев, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов посетиха днес южната граница в района на Резово. Премиерът подчерта, че „Гранична полиция“ разполага с отлична техника, която позволява ситуацията по границата да бъде следена в дълбочина и да се реагира своевременно, веднага с прихващането на сигнала от системите за наблюдение.

Координацията с колегите от българската армия е на изключително добро ниво. Военнослужещите, които участват в охраната на южната ни граница оказват ценна помощ на колегите от Гранична полиция и съдействието им е високопрофесионално. Колегите са мотивирани и готови да изпълнят служебните си задължения, заяви главният секретар на МВР Георги Костов по време на посещение в Резово съвместно с министър – председателя Бойко Борисов и министъра на отбраната Николай Ненчев.

Главният секретар на МВР съобщи за проведена снощи операция на ГДБОП, в координация с ОДМВР-Бургас, при която са задържани членове на организирана престъпна група за наркоразпространение. „Първоначално бяха задържани 8 души, обвинения ще бъдат повдигнати на шестима от организирана престъпна група, занимавали се с наркоразпространение на територията на община Поморие и Несебър. Премиерът Бойко Борисов поздрави служителите от ГДБОП и прокурорите, ангажирани по случая.