София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Котката Шупет наследява богатството на Карл Лагерфелд

Домашната любимка на дизайнера легенда ще получи част от богатството му, оценено на 200 млн. долара

5 годиниЛюбопитно 37 Боряна Райчева

Модният дизайнер Карл Лагерфелд, който почина наскоро на 85-годишна възраст от рак на панкреаса, превърна котката си Шупет в супер стар, след като се сдоби с нея през 2011-а.
 
"Шупет си има свое състояние, тя ми е наследница, и ако се случи нещо с мен, човекът, който ще се грижи за нея, няма да има нужда от нищо", довери преди време творческият „диригент“ на „Шанел“.
 
Във Франция обаче, където живееше постоянно роденият в Германия Лагерфелд, по закон животните не могат на станат наследници, тъй като от правна гледна точка не се явяват нито физически, нито юридически лица.
 
Това обаче не е утопия в Германия, а покойният дизайнер легенда имаше германско гражданство.
 
При споровете за наследство се взима предвид страната на постоянно пребиваване (Франция) и се предполага, че Лагерфелд е завещал на домашния си любимец средства или чрез фонд, или чрез завещание на лице, което да се грижи за любимката му Шупет.