София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кражба от трафопост остави Казанлък без ток

Заподозрените отричат връзка със случая

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Голяма част жителите на Казанлък във вчерашния съботен ден са останали на тъмно и студено, след като в следобедните часове. До аварията се стига, след като в следобедните часове двама млади роми влизат във възлова електрическа  станция в промишлената зона на града и започват да свалят шини от 20-киловолтовата мрежа. За да успеят да проникнат, те разбиват вратите и прозорците на помещението.
 
След опита за кражба, единият от ромите е ударен от ток, след което е настанен в спешното отделение на местната болница, като лекарите уверяват, че няма опасност за живота му.
 
След случката приятелят на пострадалият Димитър се върнал на местопрестъплението, за да отнесе чувалите с алуминиеви шини. Тази му грешка води до залавянето му. Димитър обаче отрича да има нещо общо със случая и твърди, че просто се е намирал близо до станцията, когато чул токовия удар.
 
Полицията, заловила друг младеж, който се върнал, за да вземе заделените чували с шини. Пред камерата ни обаче той твърдеше, че е бил там случайно.