София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Красимир Янков: Нинова лично ме махна от ръководството на БСП

Според депутата изолирането на авторитетни фигури създава напрежение

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Въпросът за оперативното ръководство на БСП беше отлаган една година от Корнелия Нинова. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатът от БСП и доскорошен член на Изпълнителното бюро Красимир Янков. Според него бъдещето ще покаже дали тези промени са позитивни.

В неделя Янков и още няколко депутати бяха извадени от състава на ръководството на БСП.

Янков припомни, че когато Корнелия Нинова беше избрана за лидер на БСП, той също е бил кандидат и се е класирал трети със 79 гласа и че доста от хората, гласували за него, са подкрепили тогава Нинова.

Изолираните на авторитетни хора като Михаил Миков, Янаки Стоилов, Георги Божинов създава напрежение в партията, коментира още Янков и посочи, че в момента мнението на тези хора рядко се взема под внимание.

Структурирането на ръководството все пак е право на председателя, коментира депутатът и добави, че е бил против положението депутати да не могат да бъдат членове на ръководството на партията.

Янков коментира, че се правят много спекулации и е можело те да бъдат предотвратени.

Депутатът обаче посочи, че аргументите той да не бъде член на ръководството на БСП са лични не председателката Нинова и тя го е преместила от Варна, където е избиран два пъти, в Добрич.

В момента млади кадри се сменят с по-стари и по-опитни, коментира Янков.