София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Красимир Каракачанов: ВМРО не етнизира проблема с престъпността в България

Вицепремиерът е гневен от изказването на Йордан Цонев след жестокото убийство в Кюстендил

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов разкритикува остро думите на депутата от ДПС Йордан Цонев, че ВМРО се възползвало от убийството в Кюстендил, за да етнизира проблема с престъпността.

Изказването на депутата от ДПС беше по повод на масовото меле в Кюстендил, при което 19-годишен младеж от ромски произход уби 35-годишен мъж. "ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС системно насърчават усещането за безнаказаност на престъпниците в циганските кланове и с това спомогнаха и спомагат да се развие такава дръзка престъпност в циганските гета.", коментира Каракачанов.

Той добави, че ВМРО отдавна предупреждава за вилнееща циганска престъпност, на която стават жертва жени и деца, мъже и възрастни хора от различни етноси. "Казвал съм го, ще го кажа отново – държавата започва да се руши тогава, когато изчезне чувството за справедливост“, завърши гневната си тирада Каракачанов.