София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ: БЪЛГАРИЯ НЯМА ДОСТАТЪЧНА АРМИЯ

СПОРЕД НЕГО СТРАНАТА НИ ТРЯБВА ДА ПАЗИ ДОБРИ МЕЖДУСЪСЕДСКИ ОТНОШЕНИЯ

8 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Българският политик и председател на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов даде своята оценка за състоянието на оградата между България и Турция в предаването „Делници“ по телевизия Евроком.
Той заяви, че при възможен военен конфликт България няма достатъчна армия и не може да компенсира това дори и със силата на военното си съоръжение.
По думи на Премянов Турция се управлява от държавници, които имат идеология за разширяване на границите си. България трябва да бъде запозната с мястото на Турция в света и не трябва да пренебрегва съседката си, защото това е страна с население близо 70 милиона – почти 10 пъти повече от българското. В отговор на това той допълни, че България не трябва да воюва, а да запази добри междусъседски отношения, за да няма война.
Според него страната ни не е застрашена от бежанци за момента, но действията трябва да бъдат точни и прецизни, за да може да се реагира адекватно при зараждащ се конфликт.