София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Критично е състоянието на трима от ранените в Мюнстер

Двама са изписани от болницата

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Състоянието на трима от общо  ранените над двадесет души при нападението в  Мюнстер, остана все още критично, това съобщиха по-рано днес от градската болница. Оттам допълниха още, че четвърти пациент се подобрява, както и че други двама, от общо осемте ранени, постъпили в това лечебно заведение, са изписани.
 
Припомняме, че в късния следобед на 7 април 48-годишен немски гражданин се вряза с вана си в група хора пред оживено заведение в центъра на града. При инцидента двама души загинаха на място, а други около 20 бяха ранени. Малко след атаката, шофьорът се самоуби в кабината на минивана с незоннопритежаваното си огнестрелно оръжие.
 
Първоначалната версия беше терористична атака, но след това тя отстъпи  на друга, а именно, че нападателят е действал и сам и че  постъпката му не повлияна от радикални вярвания, а е плод на тежки психични проблеми. Изясни се също така, че той е бил и добре познат на полицията, като срещу него са били водени няколко съдебни дела.
 
Властите  все още продължават да проучват какви точно са мотивите за атаката.