София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кръстина Таскова: Какво стана с обещанията за 300 лева пенсия

Според депутатката от „Воля“ в парламента се приемат закони под натиск

6 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Веселин Марешки има пълната подкрепа на партията и на парламентарната група на „Воля“ за решението си да напусне заместник-председателския пост в Народното събрание, ако управляващите изпълнят обещанията си за минимална пенсия от 300 лева и изграждане на оградата по границата с Турция.

Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатката от „Воля“ Кръстина Таскова. Тя коментира, че „Воля“ е различна от системните партии и точно за това е влязла в политиката и в парламента.

На именния си ден депутатката каза, че не иска партията ѝ да бъде вписвана в общия образ на Народното събрание, което се ползва с много ниска степен на одобрение.

Според нея на преден план в работата на парламента излизат лобистки закони и закони, приемани под натиск.

Депутатката коментира, че в пленарната зала предложенията, ако са внесени от ГЕРБ, срещат задължителна съпротива от БСП и обратното. Така не може да продължава, каза Кръстина Таскова.