Гледай
на живо

КТ „Подкрепа“ обвини БСП, че е откраднала празника

Според президента на синдиката Димитър Манолов докато доходите са такива, нищо няма да се промени

КТ „Подкрепа“ обвини БСП, че е откраднала празника Лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов обвини БСП, че е присвоила празника на труда 1 ... thumbnail text

Лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов обвини БСП, че е присвоила празника на труда 1 май. Манолов коментира, че досега синдикатите не са излизали на улицата на тази дата, за да не ги идентифицират с БСП.

"За съжаление ние на 1-ви май не излизахме по улиците, за да не ни бъркат с една партия, която няма нищо общо с този празник. Тази година решихме да започнем да си го връщаме, защото това е наш празник, а не техен и на нито една партия", каза президентът на „Подкрепа“.

Според него това, което е в България, го няма никъде по света.

„Днес е нашият празник - на тези, които създаваме всичко в тази държава и на тези, които настояваме по-голяма част от това, което сме създали да отива при нас“, каза Манолов.

Той посочи, че не може да се говори за връщане на българите от чужбина, докато заплащането на труда е такова, каквото е.

"Или ще имаш квалифицирана работна сила, на която ще плащаш добре, или ще плащаш ниски заплати на нискоквалифицирани работници и докато това нещо не бъде осъзнато по подобаващ начин, ние ще си задаваме такива обикновени въпроси", каза още Димитър Манолов.