София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кунева: Ако се представим зле на изборите ще напуснем управлението

Това ще стане, ако представянето е по-лошо от предходните два избора

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Ако на предстоящите президентски избори кандидатите на Движение България на гражданите се представим по-зле в сравнение с предходните два избора, ще се оттеглим от властта. Това заяви председателят на партията и вицепремиер в настоящия кабинет Меглена Кунева.

Стоим твърдо зад кандидат-президентската двойка Трайчо Трайков и Съби Събев. Ще продължим усилията си за успешното им представяне, добави Меглена Кунева. Ако двойката на Реформаторите не получи одобрение от избирателите, това ще покаже дали хората подкрепят участието Блока в дясно-центристкото управление или не.

Ако резултатът на изборите бъде добър, то Демократите непосредствено след изборите ще призоват ГЕРБ за подписване на Анекс към Коалиционно споразумение, в който ще бъдат актуализирани общите задължения към гражданите до изтичането на мандата, създаване на общи коалиционни формати, на които да се обсъждат основните политически въпроси и да бъде поет ангажимент за недвусмислена парламентарна подкрепа на решенията, приети в тези формати.

Кунева подчерта, че участието на Реформаторите във властта ще гарантира за недопускане на опозицията в лицето на БСП и ДПС в управлението. Тя заяви, че ще продължат с реформаторските си политики в най-чувствителните за хората сектори, като образованието и борбата с корупцията.