София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кунева: Целта на ДБГ винаги е била да изгражда нови поколения

„Когато на избори не си се представил добре отговорността трябва да бъде споделена“

7 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Целта на ДБГ винаги е била да изгражда нови поколения. През тези години много млади хора натрупаха опит и е време те да вървят напред. Ще продължа да бъда част от „Движение България на гражданите“. Това каза Меглена Кунева по повод оставката си като лидер на партията.

Когато на избори не си се представил добре, макар и като коалиция, отговорността трябва да бъде споделена. Посоката на ДБГ винаги е била да изгражда млади лидери и след като имаш такива, трябва да им бъде даден път, добави тя.

Водих преговорите за присъединяване към ЕС, завърших ги и то без отлагане, както искаха от ЕС. Взех най-високото като финансова подкрепа на глава от населението, бях представител на България, когато се пишеше Европейската конституция, бях първия български комисар. След това с ДБГ печелихме, губихме избори и всичко това ме е научило, че можеш да бъдеш активен в политиката и без да заемаш конкретни постове, затова ще продължа да бъда част от политическия живот и в България, и в Европа, допълни тя.