София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КУНЕВА, ПАВЛОВА И ВАСИЛЕВА ЗА ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА

Парламентът изслуша министрите за ситуацията в засегнатите от бедствия области

9 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Парламентът изслуша вицепремиера Меглена Кунева, министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева за ситуацията в засегнатите от бедствията области и координацията на държавните структури за бързото преодоляване на последствията от тях. Министрите представиха и информация за най-тежко засегнатите райони.
Регионалният министър Лиляна Павлова посочи, че усилията на държавата в момента са положени към най-нуждаещите се, за да няма хора без достъп до вода и лекарства и отвърна на упреците, че в тежки моменти държавата ни я няма.
Министър Павлова отвърна и на нападките и упреците, че в тежки моменти държавата ни я няма и не помага.
Павлова добави, че след като е бил обявен червен код и снеговалежите са се засилили, в цялата област на Кърджали и региона е била насочена допълнителна техника.
По отношение на завишените водни нива министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви, че е взето решение, с което да се гарантира координиране на всички компетентни органи при влошаване на обстановката.
Към момента няма безстопанствени язовири на територията на страната. Въведени са и мерки за незаконен строеж, а контролните органи следят за замърсяване на речните корита, увери Василева.