Гледай
на живо

Лари Кинг съобщи, че има рак

Туморът на белия дроб е открит при рутинен преглед

Лари Кинг съобщи, че има рак Известният американски телевизионен водещ и журналист Лари Кинг съобщи, в интервю за списание "Ю Ес ... thumbnail text

Известният американски телевизионен водещ и журналист Лари Кинг съобщи, в интервю за списание "Ю Ес уийкли", че е бил опериран за отстраняване на малък злокачествен тумор.

83-годишният Кинг каза, че туморът на белия дроб е бил открит при рутинен преглед. Докторите съобщиха, че раковото заболяване е било в първи стадий и Кинг е имал късмет, че болестта е открита толкова рано. Операцията е била извършена през лятото в клиника в Лос Анджелис, Калифорния. Две недели по-късно Кинг се е върнал на работа. "Показаха ми снимките от последния рентгенов преглед на гръдния кош и той е абсолютно чист", разказва тв водещият.

Кинг е имал здравословни проблеми в миналото, включително инфаркт и рак на простатата. Бил е пушач, но е отказал цигарите през 1980-та година. Лари Кинг е в журналистиката почти 60 г. През това време е взел над 50 хиляди интервюта от президенти, политици, обществени дейци, хора на изкуството. Дълги години бе "звезда" на телевизия Си Ен Ен и е носител на редица професионални награди.