София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лазаров: България може да стане обект на джихадисти

Необходима е единна система за сигурност в Евпора, смята той

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Проблемите в Близкия Изток не са от вчера и няма да спрат скоро. Хубаво е, че започна разговор между президентите на Русия и САЩ по отношение на Сирия, Северна Корея и Украйна. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият главен секретар на МВР и национален координатор на "Атака" Светлозар Лазаров.

Според него, трябва да се работи за спиране на конфликтите в Близкия изток, да се спре системата на либералния модел за разграждане на Европа чрез миграционен натиск, чрез ислямизирането на Европа и единна система за сигурност. „Не е време за фанфари, трябват тежки реформи в Европейския съюз. Много е важно да се изгради европейска система за сигурност с единен център на управление“, подчерта бившият главен секретар на МВР.

Лазаров подчерта, че границите са външното проявление, външният периметър, който трябва да бъде затворен, но трябва да има единен център за управление на системата за сигурност.

„Европа е най-слабото звено във веригата. Очаквам провокации по време на християнските празници, не изключвам и България да стане обект на особен интерес от страна на тези лица по време на европредседателството, тъй като те търсят широк политически отзвук“, изрази опасения Светлозар  Лазаров.