София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лекарите дават на победителя от „Евровизия“ 1 година живот

Салвадор Собрал се нуждае от трансплантация на сърце

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Много експерти, коментиращи резултатите от "Евровизия 2017", се обединиха под общото мнение, че в конкурса най-накрая са спечелили музиката и човешкото състрадание, коментира изданието „Вести.ру“.
Романтичната песен "Любовта е достатъчна за двама" донесе победа на представителя на Португалия Салвадор Собрал, така че през 2018 година музикалният формат ще се проведе в тази страна.
Преди седем години Салвадор става популярен в Португалия след участието си в местно телевизионно шоу за таланти, завършвайки седми. Певецът не е безразличен към темата с бежанците. На пресконференция на победителите от полуфинала на „Евровизия“ той се появи с тениска с надпис „S.O.S. Бежанци“.
Медиите разпространиха информация за сериозния здравословен проблем на Салвадор Собрал. Според информацията певецът страда от порок на сърцето и спешно се нуждае от трансплантация. Младият изпълнител чака донор. Лекарите му дават една година живот, ако не се направи необходимата операция. По тази причина дори на репетицията португалецът е подложен на специален медицински режим. А по време на изпълнението му на финала певецът не успя да стигне до голямата сцена и представи своята песен на друго място.