Гледай
на живо

Лекарите от болниците в Ловеч и Враца ще получат заплатите си

Болниците ще бъдат преструктурирани до три месеца

Лекарите от болниците в Ловеч и Враца ще получат заплатите си Болниците в Ловеч и Враца, както и всички останали болници в тежко състояние, ще бъдат преструктурир... thumbnail text

Болниците в Ловеч и Враца, както и всички останали болници в тежко състояние, ще бъдат преструктурирани в рамките на три месеца, съобщи на брифинг в Министерски съвет здравният министър Кирил Ананиев във връзка с протестите на служителите в болниците в Ловеч и Враца.

За болницата в Ловеч направих това, което мога да направя като нейн принципал“, каза Ананиев и посочи че е провел редица срещи и разговори с всички кредитори на ловешката болница и ги е убедил да свалят до минимален размер блокираните средства. "По сметката на болницата бяха блокирани 800 000 лева. След разговорите те останаха само 80 000 лева. На практика това означава, че като получат парите си от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) те ще се разплатят с кредиторите с 80 000 лева, а с останалата част ще могат да си платят заплатите за септември и да закупят кислород и основни материали и медикаменти, които са необходими за работа", заяви здравният министър. Той посочи, че по този начин се провеждат преговори за всички болници, които са с повече от 50% държавно участие.