София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Летните ремонти по софийските улици

„Дондуков“ запазва паважната си настилка

7 годиниОбщество 10 Боряна Райчева

Започнаха летните ремонти на софийските улици. Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-кметът по направление транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев провериха до къде е стигнал ремонтът на бул. „Асен Йорданов“. В момента се изпълняват строително-ремонтни дейности в източното платно на булеварда в участъка между бул. „Шипченски проход“ и 4-ти км на бул. „Цариградско шосе“. Очаква се ремонтът да приключи до средата на месец август. Фандъкова обясни, че реконструкцията на бул. „Асен Йорданов“ е част от един цялостен проект за нереконстроираното платно на бул. „Асен Йорданов“ и на бул. „Шипченски проход“. Проекът ще се изпълнява поетапно, а вторият етап ще започне във вторник.

Кметът на София съобщи, че в неделя се затваря за движение бул. Прага“ от бул. „Пенчо Славейков“ до бул. „Ген. Скобелев“, а в понеделник – бул. „Княз Александър Дондуков“ от ул. „Сердика“ до ул. „Г. С. Раковски“.

Ще имаме реконструкция на асфалтова настилка, тротоари и подмяна на осветителните тела. „В понеделник започваме вече и реконструкцията на бул. „Дондуков“ в участъка от Министерски съвет - от ул. „Сердика“ до ул. „Г. С. Раковски“ с цялостно затваряне на булеварда, за да можем да успеем в началото на есента да приключим. Там сроковете се удължиха, заради решението да бъде запазена паважната настилка“, коментира Фандъкова. 
Зам.-кметът Евгени Крусев уточни, че сроковете за изпълнение на ремонтните дейности са съобразени изцяло с настилката, която се поставя., а в едното платно ще се изгради двупосочна велоалея с павета. “Ще се постараем бул. „Прага“ да бъде завършен още в средата на месец август, а бул. „Княз Александър Дондуков“ – в края на октомври,“ съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Друга основна тема в нейното изявление беше и отварянето на втори ход за гражданите към парка на Военна академия от ул. “Хан Омуртаг“. От думите й стана ясно, че това е гражданска инициатива и се е осъществило със съдействието на кметовете на район “Средец“ и “Оборище“ и самата Военна академия.