София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левицата се събира на конгрес в НДК

Обсъждат българското председателство на Съвета на ЕС

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

БСП се събира днес в зала 1 НДК  за извънредно заседание на 49-тия конгрес на партията. Той беше предложен изненадващо от лидера Корнелия Нинова и приет от Националния съвет преди две седмици.  Членовете на най-висшия форум на БСП ще обсъдят приоритетите за българското председателство на Съвета на Европейския съюз и предложенията на социалистите за алтернативен бюджет за 2018 г., съобщиха от пресцентъра на партията.

Идеята беше приета със спорове в редиците на БСП. Според вътрешната опозиция в партията, целта на форума е опит председателят Корнелия Нинова да затвърди позициите си като лидер, както и да бъдат заглушени гласовете на несъгласните с нейната политика. Очаква се конгресът на БСП да издигне и кандидатурата на Сергей Станишев за следващ мандат начело на Партията на европейските социалисти.