София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Любен Петров: Десницата трябва да се обедини около ценности, а не около лидери

Според него някой се опитва да си осигури служебна победа в СДС

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Реформаторският блок трябваше да защитава традиционните ценности на десницата. Това каза в предаването Любен Петров, заместник-министър на икономиката и доскорошен председател на СДС –София. Това, че се появяват нови партии вдясно, означава, че избирателите не се припознават в тази формация

Той обясни, че е заявил, че СДС трябва да се сближава с ДСБ, а да не върви с Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева.

Изборът оттук нататък е съдбовен, каза Любен Петров и допълни, че е по-добре истините да бъдат казани сега, а не после да се чудят защо СДС не е в парламента.

Той допълни, че Националният съвет на СДС почти не се събира и че има признаци, че някой се опитва си осигури служебна победа в ръководната структура на партията.

Според Любен Петров събранието на СДС-София, което го свали от председателския пост, не е легитимно свикано и той ще го обжалва пред контролните органи на партията.

На 17 януари на Национален съвет трябва да се вземе решение накъде ще поеме СДС, каза още той. Ако искаме да стигнем до качествен резултат и промяна на статуквото, трябва да започнем обеденение на десницата, обединение около ценностите. За нас трябва да са важни хората и проблемите, които те имат. Личните цели на лидерите нямат значение, коментира политикът.

Много търговци влязоха в храма и продадоха идеите, каза още Любен Петров и призова здравият разум да надделее.