София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Любен Петров: С Лукарски начело СДС няма бъдеще

Лидероманията провали Реформаторския блок, смята той

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Нямам лични критики към Божидар Лукарски, а към политиката, която водеше. В момента няма активна политика, няма визия за бъдещето на десницата. Няма как да стане промяна със старите хора. Това коментира в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ бившият заместник-министър на икономиката и заместник-председател на СДС Любен Петров.

Няма как да се върне доверието на хората начело с лидер като Лукарски, каза още той.

СДС, когато беше в опозиция и в борба с левицата, задаваше тона в политиката, а сега не е, добави той. Той каза, че в момента десницата се държи само на ГЕРБ. В момента ГЕРБ е единствената партия, която представлява десницата – не само в България, но и в Европа.

300 000 души останаха непредставени посочи Петров и каза, че лидероманията в Реформаторския блок е довела до отделно явяване на изборите и провал на партиите от коалицията. Когато казах, че няма да минат бариерата, ми ръкопляскаха, а после гласуваха в обратен смисъл, каза той.

В политиката няма празни пространства и ако СДС не може да се справи, ще дойде някой друг, добави политикът. Той призна, че СДС е допуснал много грешки и те не трябва да се забравят.

СДС беше надеждата на много хора в България да се живее добре и нормално, каза още Любен Петров. Но хората, които в момента са ръководители на СДС не могат да стигнат някогашното ниво, коментира той.

Много от седесарите в България смятат, че това е финалът на СДС, каза още Петров.