София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Любо Пенев се оттегли от конгреса на БФС

Не участвам в уредени мачове, отсече съперникът на Боби Михайлов

6 годиниОбщество 11 Боряна Райчева

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Любослав Пенев напусна конгреса на БФС. Той определи случващото се като фарс. Бившият футболист и треньор на националния отбор уточни, че само напуска залата, но не оттегля кандидатурата си.

Сутринта Пенев и другият конкурент на настоящия президент Борислав Михайлов - Ивайло Дражев, не бяха допуснати за началото на конгреса. Форумът започна в 10.30 часа, а Пенев и Дражев бяха поканени да влязат два часа по-късно, за да направят своите изказвания пред делегатите.

"Дойдох да говоря за футбол, но си промених мнението, след като не ме допуснаха сутринта. Не мисля, че по този начин се правят избори. За мен това е меко казано фарс. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове. Напускам залата.", каза Пенев пред делегатите.

След това той потвърди думите си пред медиите и отново нарече случващото се фарс. Пенев беше попитан от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов дали това означава, че оттегля кандидатурата си. Кандидатът за президент обясни пред журналистите, че единствено напуска залата, но не се отказва от изборите.

Неговата дясна ръка в екипа му Николай Илиев допълни: "Бъдете сигурни, че тези избори ще ги спечелим." Бившият национал и председател на управителния съвет на "Левски" също каза, че конгресът е фарс.

Основното недоволство на Пенев и екипът му е свързано с тройната бюлетина за гласуване. Според тях по този начин гласуващите се отчитат пред ръководителите на зоналните съвети на БФС.

В същото време пред хотел "Маринела", където се провежда конгресът, събралите се поддръжници на Пенев започнаха да скандират "Мафия", "Любо президент" и "Вън Перуката от БФС".