София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Любо Пенев: Вече сме на дъното на дъното

Легендарният футболист представи екипа си в състезанието за БФС

6 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

"Когато станах селекционер на националния отбор, казах, че сме на дъното. Сега вече сме на дъното на дъното. Така че работата става още по-сложна, но нас това не ни плаши". Това каза на пресконференция Любослав Пенев, който се кандидатира за президент на Българския футболен съюз.

Той представи екипа си, с който смята да управлява футбола, ако спечели битката избора срещу сегашния президент Борислав Михайлов.

В екипа влизат бившият играч на „Левски“ Николай Илиев, първият българин в италианската Серия А. Освен като футболист, Илиев има и управленски опит като  спортен мениджър и председател на Управителния съвет на "Левски", както и шеф на дирекция "Спорт" в бившата Държавната агенция по младежта и спорта.

Другите съратници на Пенев са бившият заместник-министър на финансите в правителството на НДСВ Любомир Дацов, дългогодишният адвокат на ЦСКА Радостин Василев и футболният мениджър Атанас Стоилов, който в момента е треньор на третодивизионния "Чепинец" (Велинград).