София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

„Лудогорец“ посреща „Базел“ в решителен мач от Шампионската лига

Сензационен мач в Дортмунд – „Борусия“ – „Легия“ 8-4

7 годиниСпортни 6 Боряна Райчева

Българският шампион "Лудогорец" посреща швейцарския първенец "Базел" в петия си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят на националния стадион "Васил Левски" започва в 21.45 часа и е директен сблъсък за третото място, което дава право за участие в елиминациите в „Лига Европа“.

В момента двата отбора са на трето и четвърто място в групата с по една точка от равенството помежду им на швейцарска земя. Фаворитите „Арсенал“ и „Пари Сен Жермен“ вече си осигуриха място в елиминациите.

Сметките показват, че за да се класира напред, „Лудогорец“ има нужда от победа или от равенство без голове.

Във вторник вечерта се играха 8 мача от груповата фаза на Шампионската лига. В група F „Борусия“ (Дортмунд) и „Легия“ (Варшава) направиха сензационен мач с 12 гола. Германският тим победи с 8-4 с три гола на Марко Ройс и два Шиндзи Кагава. В другата среща от групата еврошампионът „Реал“ (Мадрид) победи с 2-1 „Спортинг“ в Лисабон. Начело в групата е „Борусия“ с 13 точки, „Реал“ е с 13, „Спортинг“ е с 3, а „Легия“ с 1.

В група Е „Монако“ победи „Тотнъм“ с 2-1, а ЦСКА (Москва) и „Байер“ (Леверкузен) завършиха наравно 1-1. Води „Монако“ с 11 точки пред „Байер“ със 7, „Тотнъм“ е с 4, а ЦСКА – с 3.

В група G „Копенхаген“ и „Порто“ направиха нулево равенство, а „Лестър“ победи с 2-1 „Брюж“. „Лестър“ е начело с 13 точки, „Порто“ е с 8, „Копенхаген“ – с 6, а „Брюж“ е без точки.

В група Н воденият от Ивайло Петев „Динамо“ (Загреб) допусна пета загуба – този път у дома срещу „Лион“, а „Ювентус“ се наложи с 3-1 като гост на „Севиля“. Италианците са първи с 11 точки, „Севиля“ има 10, „Лион“ е със 7, а „Динамо“ е с нулев актив.