София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

“Лудогорец“ ще мие срама от 0-6 срещу „Арсенал“

Разградчани посрещат лондончани на Националния стадион

7 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

"Лудогорец" посреща "Арсенал" в двубой от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Разградчани ще търсят реванш за тежката загуба с 0-6 от същия съперник в третия кръг. Мачът е от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

В другата среща от групата „Базел“ е домакин на ПСЖ.

Арсенал“ и ПСЖ са лидери с по 7 точки, „Лудогорец“ и „Базел“ са с по 1 от равенството помежду им в първия кръг. Реално интрига за първите две места няма, а „Лудогорец“ и „Базел“ ще решават въпроса за третото в директен сблъсък, който е в София.

Треньорът на лондончани Арсен Венгер декларира, че отборът му ще играе за победа и в София, тъй като би искал да завърши на първо място в групата и да разчита на по-лек съперник в елиминаците.

 

Тио Уолкът, Ектор Бейерин, Санти Касорла и Начо Монреал няма да играят за „Арсенал“ поради контузии, както и Пер Мертезакер. Топчиите имат тежък мач с „Тотнъм“ във Висшата лига в края на седмицата и е вероятно почивка да получат Алексис Санчес и Месут Йозил.

В българския шампион контузии няма, с изключение на Витиня. С оглед на тежката загуба в предходния мач се очаква старши треньорът Георги Дерменджиев да избере по-дефанзивна тактика, а на вратата вместо Владо Стоянов да застане Милан Борян.