София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

“Лудогорец“ загуби и втория мач с „Арсенал“

Шампионите паднаха с 2-3

7 годиниСпортни 8 Боряна Райчева

Лудогорец“ загуби с 2-3 срещу „Арсенал“ в четвъртия си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Мачът се игра на Националния стадион „Васил Левски“ в София пред около 35 000 зрители.

С голове на Кафу и Кашеру „Лудогорец“ поведе с 2-0 до 15-ата минута, но гостите изравниха до края на полувремето с попадения на Гранит Джака и Оливие Жиру.

Три минути преди края Месут Йозил се измъкна от отбраната на разградчани и вкара за крайното 3-2 в полза на английския вицешампион.

В другия мач в групата ПСЖ победи като гост с 2-1 „Базел“ с гол в добавеното време.

Така „Арсенал“ и ПСЖ събраха по 10 точки и се класираха за следващата фаза, като на 23 ноември в мач помежду си в Лондон ще определят кой ще бъде на първо и кой на второ място.

По същото време „Лудогорец“ приема „Базел“ в спор за третото място, което дава право на участие в елиминациите в „Лига Европа“. След равенството 1-1 в Швейцария и нищожната вероятност двата отбора да вземат точки от грандовете, победителят в този двубой ще играе в Европа и напролет. На разградския тим ще е достатъчно и нулево равенство.

В последните мачове от групата на 6 декември „Лудогорец“ гостува на ПСЖ в Париж, а „Базел“ приема „Арсенал“.