Гледай
на живо

Лъв напада автомобил

Турист заснема уникални кадри с животното

Уникални кадри на лъв, който напада автомобил, бяха заснети от турист в националния парк на Южна Африка. Видео на 29-годишният Марк Уилямс бе публикувано в YouTube от Kruger Sightings. Мъжът разказва как успял да улови момента, в който възрастен мъжки лъв атакува спряла кола, в опит да впечатли своята бъдеща половинка.

Уилямс карал по път H12, близо до Скукуза в Националния парк Крюгер, когато видял няколко спрели автомобила, чиито пътници наблюдавали един мъжки и един женски лъв, които стояли на пътя.

"За щастие бях достатъчно бърз, за да заснема как лъвът напада колата и после се обръща към лъвицата, сякаш търсейки нейното одобрение. Все едно искаше да каже: "Виж колко съм смел". Хората в колата не бяха направили нищо, за да провокират хищника и за щастие превозното им средство беше с покрив, защото в противен случай можеха да пострадат. Очевидно тяхната кола се намираше най-близо до лъва, който с действията си искаше да впечатли женската", разказва Уилямс, който допълва, че макар стреснати и изплашени, хората от автомобила били невредими.