София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мачът на Дунав (Русе) от Лига Европа пряко по ЕВРОКОМ

Вратарят Мартин Луков ще коментира двубоя с Иртиш (Павлодар)

7 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Днес от 17.00 часа телевизия Евроком ще излъчи гостуването на Дунав (Русе) на казахстанския Иртиш, воден от българския треньор Димитър Димитров-Херо.

Студиото преди мача ще започне в 16.45 и ще продължи 30 минути след края на срещата. Водещите Станимир Бакалов и Кристиян Омайски ще направят дебют в коментара на мач на български отбор в европейските клубни турнири. Бакалов има на сметката си отразяването на над 200 мача от бразилското първенство, докато за младият Кристиян Омайски това ще бъде първа  по-сериозна изява.

Гост в студиото ще бъде вратарят на Дунав Мартин Луков, който с прекрасните си изяви през миналия сезон предизвика интереса на някой от българските грандове. Спортният анализатор Бойко Котев, който наскоро стана златен медалист в един от най-силните турнири на малки врати в София също ще бъде сред гостите. Двамата ще предложат на зрителите професионални коментари относно футболната среща, а освен това ще бъдат  и коментатори по време на мача.

Освен тях ще гостуват и адвокат Даниел Пенков, който заедно с баща си Пенко Пенков е един от бившите собственици на другият успешен футболен отбор от крайречния град – Корабостроител.Те управляват клуба в най-успешния му период, когато финишира на 5-то място в „Б” група и за малко изпуска промоцията за изкачване в „А” група.

В студиото ще бъде и бившият голмайстор на „А” и „Б” група и бивш фуболист на Корабостроител (Русе) – Иво Георгиев. Георгиев става голмайстор на втория по сила ешалон в България именно с отбора на Корабостроител(Русе), освен това той е и най-резултатния им футболист за всички времена с 51 гола. Той и адвокат Пенков ще изкажат мнението си за развитие на футбола в Русе, както и за предствавянето на отбора през миналия сезон, когато „драконите” спечелиха много симпатии и дори им лепнаха прякора БГ Лестър.

По телефона ще се включи и представителят на фен клуба Дунав(Русе) - Пламен Левенски.