София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Магдалена Ташева: Слави Трифонов е шут на властта

Бившата депутатка смята, че с избирането на Тръмп започва нова епоха

7 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Ние като националисти, патриоти приветстваме появата на феномена Тръмп. Смятаме, че с неговата победа на изборите в САЩ идва краят на неолиберализма и глобализма и идва възраждането на националната държава. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ бившата депутатка от „Атака“ Магдалена Ташева.

Тя добави, че „Атака“ и нейният лидер Волен Сидеров са предсказали връщането на Америка и света към национализма.

Според Магдалена Ташева Крим се е присъединил към Руската федерация в пълно съответствие с международното право и собствената си конституция.

Ташева смята, че президентът Радев е трябвало да заяви, че Крим не е бил анексиран от Русия, а се е присъединил по собствена воля.

Бившата депутатка коментира и ултиматума на Слави Трифонов към бъдещите народни представители да приемат мажоритарния избор и след това да се разпуснат. Според нея Трифонов е любимият шут на властта и не трябва да му се обръща внимание.