София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мая Манолова благодари на депутатите за промените в ГПК

Според нея те са застанали на страната на хората

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Благодаря за подкрепата и на четирите законопроекта, а така и на предложенията, които направих заедно с граждански организации в заповедното и изпълнителното производство за ограничаване на свръх правомощията на частните съдебни изпълнители, на банките и на монополните дружества.

Това заяви от парламентарната трибуна омбудсманът Мая Манолова след приетите на първо четене промени в Гражданския процесуален кодекс, предвиждащи по-голяма защита на длъжниците в изпълнителното производство.

Според нея с подкрепата си за тези текстове депутатите са показали, че на страната на обществения, а не на страната на частния икономически интерес.

„Показахте, че политиците могат да изоставят политическите спорове и да отидат при проблемите на техните избиратели, да ги чуят и да ги решават”, обърна се Манолова към депутатите.

Тя подчерта, че внимателно ще следи работата по законопроектите между двете четения и изрази надежда в дискусията да се включат различни експерти, както и представители на граждански и професионални организации.