София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мая Манолова призова за промени в изборния закон в това Народно събрание

Според омбудсманката има достатъчно време

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Омбудсманката Мая Манолова призова народните представители от 43-ото Народно събрание в оставащите до разпускането му двайсетина дни да се произнесат по резултатите от референдума. Според нея времето е напълно достатъчно, за да погат депутатите да вземат решения съобразно вота от 6 ноември.

„Смятам не просто, че е възможно, смятам, че това Народно събрание е длъжно да обсъди, да дебатира и да се произнесе по проведения референдум. Народните представители и парламентарните партии би следвало да имат достойнството и куража да застанат пред българските граждани и с действия да покажат ще се съобразят ли с вота от референдума“, коментира Манолова.

Според нея партиите, след като първоначално са обявили, че ще съобразят с референдума, не са направили абсолютно нищо, за да отчетат волята на избирателите.