София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Майката на обвинения за убийството: Синът ми не го е направил

Дамла е починала от задушаване

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Майката на обвинения за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград Фатме Сали съобщи пред NOVA TV, че момчето се е отнасяло добре с детето. Тя не вярва синът и да е извършил това деяние.

„Аз мисля, че някой нещо му направи и той не може да каже от страх”, коментира майката на Мехмед. Тя заяви, че в петък вечерта той е бил нощна смяна. „В събота около 17.00—17.30 часа отиде да си вземе обувките, върна се, след това излезе пак и се прибра около 01.00 часа в неделя”, съобщи майката на Мехмед.

Припомняме ви, че вчера стана ясно, че 25-годишният Мехмед, който е първи братовчед на детето, е признал, че той е извършил тежкото престъпление. Младият мъж е в ареста като предстои в следващите дни съдът да прецени дали той ще остане зад решетките.

Според събраните до момента доказателства, убийството е извършено на 17 декември, неделя, а малкото момиченце е починало от задушаване. 

Според директорът на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски” д-р Цветеслава Гълъбова ,това деяние може да бъде извършено само от човек със сериозна личностна патология.

72-часовият арест на майката на 7-годишната Дамла Садет Муса изтича днес в 18.00 ч. Дотогава трябва да стане ясно дали жената, която бе задържана още в неделя, часове след убийството на детето си, ще излезе на свобода или прокуратурата ще поиска постоянен арест.