София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Малки спортисти тренират сред стъкла

Вандали разбиват прозорците на спортна зала

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Множество стъкълца- тук, където се намирам в момента, пречат на над 200 деца да тренират. 
 
Вандалският акт е извършен в неделя през нощта. Веднага след това сигнал е подаден до полицията, но тъй като залата не разполага с  камери извършителите остават неразкрити, като предположенията на работещите там са, че проявата е дело на непълнолетни, които без да си дават сметка, забавлявайки се, са нанесли щети за огромна сума, но не само това.
 
Сумата, която е необходима за възстановяването на залата в състояние, което безопасно за децата възлиза на 10 000 лева и е непосилна за треньорите и родителите.
 
Надеждата за помощ от държавата все още я има, докато я чакат обаче, потърпевшите решават сами да запретнат ръкави, водени от максимата, че спасението на давещите се винаги е в ръцете на самите  давещи се и с риск от травми да изчистят стъклата, доколко могат. Лоши чувства  или желание за мъст те не таят и към тези, нанесли им вредата.