София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манолова: Дневно в България се изоставят по 3 деца

Статистика показва, че най-много деца са изоставени по празниците

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че дневно в България се изоставят по 3 деца. Тя добави, че половината от изоставените деца се изоставят още в родилния дом.

"Профилът на майката, която изоставя своето дете е жена без доходи, без постоянна работа, без жилище, без възможности за издръжка, неомъжена", посочи Манолова. Тя заяви, че статистика показва, че най-много деца са изоставени по празниците, а причината е майката, която се чувства най-безпомощна и отхвърлена от обществото.

Във връзка с акция "Тишина" по морето Манолова коментира, че правилата трябва да се спазват безпрекословно. И към нея има подадени жалби от собствениците на вили и сгради в Слънчев бряг заради нестихващ шум. Манолова посочи, че община Несебър има наредба, която казва, че от 23ч до 7ч.трябва да се спазват определени правила, свързани с шума, включително в курорта и в нощните заведения.