Гледай
на живо

Манолова: "Топлофикация" е моят Хари Потър

Новите битки с дружествата

Манолова: "Топлофикация" е моят Хари Потър "Топлофикация" е моят Хари Потър, който с магьоснически способности прибира парите от джоб... thumbnail text

"Топлофикация" е моят Хари Потър, който с магьоснически способности прибира парите от джобовете на столичани, заяви омбудсманът Мая Манолова. Пред сградата на дружеството, тя припомни, че с един друг Хари Потър - съвсем наскоро е успяла да се справи и визира – частните съдебни изпълнители. Недовършена обаче остава борбата с банките.

"Още днес ще се съберем за среща с експерти на гражданското общество и експерти от моя Консултативен съвет, за да изготвим нови текстове и ще направим сравнение с другите държави в ЕС, за да разберем как гражданите трябва да бъдат защитени от свръх правомощията на банките“, заяви Манолова.

Друг Хари Потър, с който се бори омбудсманът е магьосник, който се  крие от своите работници, за да не им плаща.

„ Ще бъдат поставени на място до края на следващата седмицата. Става дума за наглите работодатели и за каузата срещу модерното робство в България“, съобщи Манолова.

Следващите битки, които омбудсманът на Р България е повела е с колекторските фирми, фирмите за бързи кредити, двойният стандарт в храните. „ Няма да се откажа от нито една от тези битки“, заяви Мая Манолова.

Най-много жалби при омбудсмана са постъпили за нарушени права на потребителите, следвани от социални права и правото на собственост. В топ 6 на жалбите са Топлофикация - София, следвани от електроразпределителните дружества, ВиК операторите, банките и административното обслужване.