София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Марешки даде оценка „4 и нещо“ на „Борисов 3“

Ще искат оставката на премиера, ако похарчи 4-5 млрд. за въоръжаване

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Оценка „4 и нещо“ даде Веселин Марешки за първата година от управлението на кабинета „Борисов 3“.

„Ако тези 4-5 млрд. бъдат гласувани за въоръжаване, ние ще застанем начело на големи протести за оставката на премиера Борисов“, това заяви пред бТВ лидерът на „Воля“ . „Със 100 милиона лева от тези 4-5 милиарда, които искат да дадат за 8 самолета, може да се направи държавна верига от бензиностанции, която да оставя във всяко едно семейство между 1000 и 5000 лв. годишно", обясни Марешки.

По думите му с купуването на 8 самолета не се защитава българският национален интерес, а е нобходимо да се води политика за задържане на младите хора в страната ни, защото „България се стопява“.

Веселин Марешки подчерта, че е време да преразгледаме това 14-годишно членство в НАТО, което не е довело до нищо ползотворно за Българската армия. „След 14-годишно членство в НАТО, според думите и на президента, и на военния министър, армията е в тотална разруха и в невъзможност да изпълнява своите функции“, поясни лидерът на „Воля“. Според него Русия ще ни защити по-добре от НАТО, като пример за това е и Сирия.