София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марешки обвини Нинова в лъжа

Повод стана лидерската среща, която бе предложена от Нинова

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Марешки обвини председателя на БСП Корнелия Нинова в лъжа за това, че не е имала отговор на предложението си за лидерска среща, информираха от "Воля". Повод стана писмото, което Нинова изпрати до председателите на парламентарните групи за среща по темата за ревизия на приватизацията и изявлението й пред Нова телевизия, че " всички са се разбягали като мишоци" и никой не й е отговорил.

Лидерът на „Воля“ заяви, че в още същия ден са изпратили писмен отговор. В него партията заявява, че са готови за такава среща на 6 или 7 декември. Марешки е на мнение, че трябва да бъдат осветени всички сделки на прехода.

„За да има коректно и ефективно партньорство в политиката, не трябва да има лъжи“, заяви Марешки.

„Разбирам усилията на г-жа Нинова да гради имидж на БСП като единствена алтернатива на ГЕРБ, но за нас всички, които са управлявали страната през прехода , са еднакво отговорни за ограбването на народа", допълни лидерът на „Воля“.

Той обясни, че те са виновни и за изпадането на България до положение на най-бедната държава в Европейския съюз - да няма достойни пенсии, да напускат лекарите, да е смазан малкият и среден бизнес, младежите да не виждат перспектива в Родината си.

Лидерът на „Воля“ обяви партията си за единствената реална алтернатива на статуквото и порочните управленски практики на прехода.