София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марешки пита прокурори за сигнал на Емил Димитров-Ревизоро

Лидерът на ВОЛЯ обсъжда Румен Радев за кмет на София

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Веселин Марешки пита прокуратурата за изказване на Емил Димитров-Ревизоро. Лидерът на "ВОЛЯ" коментира вчерашното изявление на Димитров във връзка с двама крупни контрабандисти. Марешки иска да знае има ли подаден сигнал от Димитров, откога той знае за тези неща и кога е подал сигнала.

"Вчера един от неговите депутати Емил Димитров - Ревизоро, който е шеф на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, заяви, че в България има двама крупни контрабандисти, направили бурен възход на дейността си, но това не можело да стане без тези, които ги наблюдават. Затова питаме прокурорите: има ли подаден сигнал от Димитров, откога той знае за тези неща и кога е подал сигнала, както и защо го е страх да каже имената на въпросните контрабандисти”, каза Марешки. 

Лидерът на ВОЛЯ добави още, че симпатизира на президента Радев и би подкрепил кандидатурата му за кмет на София.

„Симпатизираме на президента Радев и бихме подкрепили кандидатурата му за кмет на София, защото това е начинът, по който той може реално да направи нещо за хората. Държавният глава сам казва, че президентството му е тясно, а ние искаме да дадем шанс на всеки българин, който има качества”, каза още Марешки.

Той коментира и темата за цените на горивата у нас. Категоричен е, че в бележката, която получаваме при зареждане на бензиностанция, трябва да бъдат вписани не разходите, а маржът, с който се работи.

„Ако се впише надценката, ще стане ясно, че аз работя със 7 ст., а други – с 40”, каза Веселин Марешки.