София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мария Колева: Зад гърба ми не стоят олигарси и бизнесмени

В събота адвокатката ще учреди партия „Правото“

7 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

В събота предстои учредяването на партия „Правото“. На 4-и февруари ще се учреди партията, ще се приеме уставът и ще бъдат представени членовете. Това ще стане от 13:00 часа в сградата на УАСГ, съобщи съучредителката на партията адвокат Мария Колева в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Нашата идея е да защитаваме правата на гражданите. Реформите у нас остават на хартия, само се преписват, партиите се менят, но хората в тях са същите.

Зад гърба ми не стоят олигарси и бизнесмени, стоят гражданите. Може би няма да е възможно да се регистрираме като партия, тъй като няма да ни стигне времето. Каня Слави Трифонов да дойде и да ни подкрепи, защото подкрепяме мажоритарната система, предложена от него. Ще издигнем независими кандидати, което е мажоритарна система, заяви адвокат Колева.

Искаме реални реформи в съдебната система. Ние познаваме проблемите на хората. Ще участваме в изборите при всяко едно положение, дори и като независими кандидати за депутати, добави още Колева.

За 27 години у нас се обещават много добри предизборни програми, но после тези които са обещали, забравят какво са обещали.

Защо да има нови избори, като тези пари може да отидат за пенсионерите и инвалидите. Сигурна съм, че два месеца след изборите пак ще има избори. Хората вече не искат тези политици, коментира адвокатът.

Мария Колева коментира и приетият преди седмица Закон за концесиите, като заяви че президентът Радев трябва да наложи вето. Този закон е противозаконен, заяви Колева.