София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марковски: Желяз може да не бъде екстрадиран в САЩ

По думите на адвоката обвинението на прокуратурата е изфабрикувано

6 годиниПравосъдие 5 Боряна Райчева

„Има възможност Желяз Андреев да не бъде екстрадиран в Америка. Дали ще бъде екстрадиран или не, зависи от Окръжния съд в Добрич и от Варненския апелативен съд. Те преценяват дали има основание да бъде екстрадиран“ , това каза пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски. Той подчерта, че българският съд на преценява дали Желяз е виновен, това е работа на съда в Америка.

По думите на адвокат Марковски, за да има българската прокуратура искане за задържане на Желяз Андреев е изфабрикувала в обвинението неща, за които мъжът не е търсен в Америка, които не фигурират в молбата за екстрадиция. „Прокуратурата казва, че Желяз е извършил фалшифициране на документи и контрабанда, което не е вярно. Прокуратурата е вкарала в обвинението престъпление, за което няма данни, защото и молбата за екстрадация още не е пристигнала”, обясни адвокатът.