София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марковски: Убиецът на Виктория няма да получи доживотна присъда

Адвокатът поздрави полицията за бързите действия

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Адвокат Марин Марковски поздрави бързите действия на полицията по залавяне убиеца на журналистката Виктория Маринова, но подчерта, че той едва ли ще получи доживотен затвор.

Този вампир в човешки образ, едва ли ще получи доживотен затвор. Ако неговият адвокат го посъветва да се признае за виновен и той действително се признае за такъв, отпада възможността за доживотен затвор. В този случай ще получи най-много 30 години лишаване от свобода. Трябва да изтърпи поне две трети от наказанието, за да го освободят предсрочно”, това коментира пред БНТ адвокат Марковски.

Той изрази увереност, че задържаният действително е извършител на жестокото деяние, тъй като и ДНК пробите, открити на мястото на убийството, съвпадат с тези на заподозрения.

,,Който прави престъпление, никога не смята, че ще бъде заловен, той се мисли за недосегаем. Но в крайна сметка няма идеално престъпление, защото всяко престъпление винаги оставя следи'', заключи Марин Марковски.