София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Маша се завърна с бляскава победа срещу Халеп

Григор започва срещу чех след 23 часа българско време

7 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Бившата №1 в световния тенис и шампионка на US Open от 2006 Мария Шарапова се завърна в турнирите от Големия шлем с впечатляваща победа. На старта на тазгодишното Открито първенство на САЩ рускинята, която в момента е 146-а в света, победи с с 6:4, 3:6, 6:3 №2 в ранглистата Симона Халеп.

Шарапова се срина в ранглистата, след като изтърпя наказание от 15 месеца заради употребата на мелдоний, за което тя направи признание сама, и получи уайлд кард от организаторите, за да влезе в основната схема без квалификации. Мелдоният беше включен в забранената листа от началото на 2016 година.

Срещу Халеп рускинята се нуждаеше от над 2 часа и половина, за да стигне до победата. Мачът премина през множество обрати, като само в първия сет двете тенисистки си размениха 5 пробива.

Все пак Шарапова спечели първата част, след което поведе с 3-1 и във втората, но допусна спад и румънката се възползва, за да изравни сетовете.

В решителния сет руската тенисистка поведе с 3-0 и не допусна изравняване.

При мъжете Григор Димитров започва участието си на US Open срещу 210-ия в ранглистата Вацлав Шафранек. Чехът стигна до първия кръг след 3 победи в квалификациите.

Мачът няма да започне преди 23 часа българско време.

Димитров в момента е 9-и в ранглистата и поставен под №7, тъй като намиращите се преди него в подреждането Стан Вавринка и Новак Джокович обявиха, че няма да играят до края на годината.

Според букмейкърите фаворит за титлата в Ню Йорк е Роджър Федерер, следван от Надал и Александър Зверев, а Григор е четвърти с коефициенти между 15 и 19.