София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Масови безредици в Мексико заради убийството на наркобос

Хуан Луис Салиноса беше застрелян от военните в град Рейноса

7 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Масови блокади по пътищата и палежи обхванаха в събота вечер мексиканския град Рейноса в щата Тамаулипас, след убийството на един от лидерите на наркокартела „Залив“ Хуан Луис Салиноса при сблъсък с военни, съобщи представителят на силите за безопасност на щата Луис Родригес Суарес.

Луис с прякор „Шефът на биковетве“ беше застрелян от военни в Рейноса в събота сутринта. Той влиза в числото на най-издирваните престъпници в Тамаулипас.

„Изброихме 32 блокади по пътищата, 11 от тях бяха организирани чрез палежи на автомобили. Имаше пожари на още девет точки, подпалени бяха и 18 сметища“, заяви Родригес.

На публикувани в социалните мрежи снимки се виждат опожарени автобуси и автомобили, както и горящи сгради. Потребителите в мрежата споделят, че град Рейноса е застрашен от хаос.

Министерството на вътрешните работи в щата Тамаулипас излезе с предупреждение към гражданите, да не посещават Рейноса заради изострената ситуация след ликвидирането на Луис.

Граничещият със САЩ щат Тамаулипас е арена на сблъсъци между два могъщи мексикански картела „Лос-Сетас“ и „Залив“, заради контрола на вноса на наркотици в САЩ.