София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Матрицата“ с Киану Рийвс се завръща?

Условието е сестрите Уашовски да са автори

7 годиниКултура 1 Боряна Райчева

Популярният актьор Киану Рийвс обяви, че е готов да се завърне в света на "Матрицата" след 14 години отлагане, но ще направи това само при условие, че ще е по проект на сестрите Уашовски.
"Уашовски трябва да участват, те трябва да напишат сценарий и да го заснемат и след това ще видим каква ще бъде историята. Да, би било странно, но защо не?-, коментира в интервю за Yahoo Movies Рийвс.
Той коментира още, че историите и хората в тях не умират. Всъщност краят на трилогията предполага продължение на сюжета.
Главните герои на "Матрицата" - Нео (Киану Рийвс), Тринити (Кари-Ан Мос) и Морфей (Лорънс Фишбърн) се срещнаха отново в скорошната премиерата на трилъра "Джон Уик 2".
И трите филма от поредицата "Матрицата" са заснети от братята Уашовски, сега е известни като сестри Уашовски, след като и двамата претърпяха операции за смяна на пола. Първата част, озаглавена "Матрицата" излезе през 1999 г., следващите две - "Матрицата: Презареждане" и "Матрицата: Революции" - през 2003 година.