София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Медици от Шумен излязоха на протест

Поискаха оставката на ръководството

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Над 200 лекари, медицински сестри и акушерки от Шуменската болница излязоха на протестен. Медиците поискаха оставката на ръководството на лечебното заведение. Протестът е провокиран от решението на директора Атанас Атанасов да увеличи заплатите само на част от персонала, в нарушение на подписания със синдикатите анекс за трудовите възнаграждения. Протестиращите поискаха незабавна финансова проверка на болницата.

Медиците изразиха недоволството си не само от ниските възнаграждения, но и от лошата работна среда и липсата на диалог с директора на болницата и неговите заместници.

Днес се проведе и първата среща между синдикатите и ръководството на болницата в Шумен. След нея стана ясно, че ако до две седмици преговорите не доведат до резултат и не стегне до споразумение между синдикатите и ръководството на лечебното заведение, лекарите и медицинските специалисти ще започнат ефективни протестни действия.